Fijne motoriek stimuleren

In Nieuws by Parel Opvang

Ook al bij baby’s
Kinderoefentherapeut Marieke Regeling: ‘Er gaat al een heleboel vanzelf bij de ontwikkeling van de fijne motoriek, maar je kunt baby’s prima uitlokken en uitdagen tot meer, zolang het ontdekken van de handjes maar het uitgangspunt is. Nog te vaak zie je dat de allerjongsten een simpel speeltje of knuffeltje aangereikt krijgen waar ze even zoet mee zijn. Wil je de motoriek echt mee laten profiteren, dan kun je andere dingen aanbieden die net iets waardevoller zijn.’ Een aantal tips voor oefeningen om samen met baby’s te doen:

  • Oefen het gericht kijken door de ruimte donker te maken en met een zaklamp op de muur of het plafond te schijnen.
  • Als baby’s op hun buik liggen, kun je een dienblad met een laagje water erin voor ze neer zetten zodat ze erop kunnen slaan met hun handjes.
  • Stop een lang breed lint of een doek in een plastic gaten-bal, met alleen een beetje van het uiteinde zichtbaar. Laat de baby het er vervolgens uit pulken.
  • Doe wat klodders verf op een vel papier en stop het hele vel in een afgesloten ziplock-zakje, zodat de verf er niet uit kan. Vervolgens kan een kind dat op de buik ligt heerlijk met dat zakje spelen.

Bron en meer informatie: www.kinderopvangtotaal.nl

Deel dit bericht