Wasbare luiers

In Nieuws by Parel Opvang

Marianne is gastouder via de Parelopvang en gebruikt thuis, ook tijdens de opvang, wasbare luiers en billendoekjes. Ook is zij wasbare luier-consulent geweest en deelde zo haar ervaringen en kennis op dit gebied. Wij hebben haar gevraagd of ze hiervan ook iets wilde delen voor in de nieuwsbrief en dit deed zij graag. We spraken haar hierover tijdens de laatste risico-inventarisatie.

Er zijn verschillende redenen om wasbare luiers te gebruiken, bij deze een aantal op een rijtje: Beter voor het milieu, zachter voor baby-/kinderbillen, minder afval, uiteindelijk voordeliger dan wegwerp en kinderen zijn eerder zindelijk.

Bij Marianne krijgen de kinderen zodra zij voor het eerst tijdens de opvangdag verschoont moeten worden, een wasbare luier aan en bij de laatste keer verschonen weer een luier die de ouders zelf gebruiken. Voor gastouders die ook wasbare luiers (willen gaan) gebruiken in deze of een andere vorm, heeft ze een aantal tips:

  • All-in-one luiers hebben het grootste gebruiksgemak
  • Koop goede kwaliteit luiers
  • Tweedehands wordt er veel aangeboden, let hierbij wel op de kwaliteit en de staat (is het elastiek bijvoorbeeld nog niet uitgerekt)
  • Wasbare luiers gekocht t.b.v. de opvang zijn fiscaal aftrekbaar

Deel dit bericht