Zandtafels

In Nieuws by Parel Opvang

Zand; het voelt (en smaakt) interessant. Daarom kunnen kinderen er al vroeg naar grijpen en door gefascineerd zijn, maar ook op latere leeftijd beleven kinderen nog veel plezier aan het spelen met zand. Bovendien motiveert het de motoriek en creativiteit.
Echter heeft niet elke gastouder plek voor een zandbak in de achtertuin, of biedt je het liever in een wat kleinere hoeveelheid aan, zodat het niet na een opvangdag overal terug te vinden is binnen- en buitenshuis.

Twee van onze gastouders laten hier zien hoe zij het spelen met zand aanbieden: Allereerst een zelfgemaakt exemplaar van gastouder Maartje. De bak is gemaakt van steigerhout en er zitten wieltjes onder. Het handigste aan dit ontwerp is nog wel dat wanneer het deksel erop zit, de zandbak kan dienen als tafel.

Een ander voorbeeld is de zandtafel van gastouder Marieke. Dit is een Ikea-kast (model ‘Trofast’) welke is omgekeerd, waardoor er bovenop een soort bak ontstaat waar het zand in wordt gedaan als de kinderen ermee willen spelen. In de verschillende gekleurde bakken zit zand en speelmateriaal. Ook zijn er wieltjes onder gezet, om de kast makkelijk te kunnen verplaatsen.

Deel dit bericht