Diplomaroute

Beschik je nog niet over een pedagogisch diploma? Dan is het mogelijk om deze al binnen enkele maanden te behalen via de diplomaroute van ROC Rivor.

Algemene informatie
Het woord 'diplomaroute' wil zeggen; thuis studeren en direct examens doen, in plaats van het bijwonen van klassikale lessen. Op deze webpagina staat de gehele route uiteengezet. Inclusief de toelatingseisen en examenlocaties.
Twijfel je of je aan de toelatingseisen voldoet? Neem dan eerst contact op met ROC Rivor, alvorens je aan te melden. Er is namelijk géén recht op restitutie van de kosten wanneer je het eerste deel van de diplomaroute niet afmaakt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet.
Indien je in de afgelopen twee jaar een HBO-diploma hebt behaald (ongeacht welk diploma), dan kan je vrijstelling voor de toetsen Nederlands en Rekenen aanvragen bij ROC Rivor.

Vergoeding vanuit de Parelopvang
Door je bij ons in te schrijven, kan je tijdens het volgen van de opleiding reeds vrijblijvend in contact komen met vraaggezinnen. Daarnaast kan je ervoor kiezen de diplomaroute geheel door ons te laten vergoeden*, je kan dan tevens aanspraak maken op:

  • Begeleiding tijdens het volgen van de diplomaroute.
  • Een digitale versie van het boek Pedagogisch Kader Gastouderopvang; dit boek is een niet verplichte, maar zeer waardevolle toevoeging op de diplomaroute. Bovendien zijn de meeste vragen van het beroepskennisexamen hierop gebaseerd.
  • Vergoeding van de relevante EHBO-cursus, aangemeld via de door het GOB verstrekte Livis-link.
  • Vergoeding gemeentelijke leges voor de registratie van de opvanglocatie in het LRK.

*Klik hier voor de voorwaarden.