Diplomaroute

Beschik je nog niet over een pedagogisch diploma? Dan is het mogelijk om deze al binnen enkele maanden te behalen via de diplomaroute van ROC Rivor.

Algemene informatie
Het woord 'diplomaroute' wil zeggen; thuis studeren en direct examens doen, in plaats van het bijwonen van klassikale lessen. Op deze webpagina staat de gehele route uiteengezet. Inclusief de toelatingseisen en examenlocaties.
Twijfel je of je aan de toelatingseisen voldoet? Neem dan eerst contact op met ROC Rivor, alvorens je aan te melden. Er is namelijk géén recht op restitutie van de kosten wanneer je het eerste deel van de diplomaroute niet afmaakt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet.
Indien je in de afgelopen twee jaar een HBO-diploma hebt behaald (ongeacht welk diploma), dan kan je vrijstelling voor de toetsen Nederlands en Rekenen aanvragen bij ROC Rivor.

Aanmelden en financiering
Om de opleiding te starten kan je direct bij ROC Rivor inschrijven, ter tegemoetkoming in de kosten kan je het STAP-budget aanvragen. Door je bij ons in te schrijven, kan je tijdens het volgen van de opleiding reeds vrijblijvend in contact komen met vraaggezinnen. Onder voorwaarden* bieden we je daarnaast:

  • Vergoeding van de overige opleidingskosten na aftrek STAP-budget.
  • Begeleiding tijdens het volgen van de diplomaroute.
  • Een digitale versie van het boek Pedagogisch Kader Gastouderopvang; dit boek is een niet verplichte, maar zeer waardevolle toevoeging op de diplomaroute. Bovendien zijn de meeste vragen van het beroepskennisexamen hierop gebaseerd.
  • Vergoeding van de relevante EHBO-cursus, aangemeld via de door het GOB verstrekte Livis-link.
  • Vergoeding VOG en registratie PRK van de Gastouder en volwassen huisgenoten.
  • Vergoeding eventuele gemeentelijke leges.

*Neem contact op, we vertellen je er graag meer over.