Hoe werkt het?

Gastkinderen vinden
Schrijf je vrijblijvend bij ons in en de Parelopvang zal telefonisch contact opnemen om te bespreken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Wanneer je in ons gastouderbestand komt, word je benaderd wanneer wij een opvangvraag uit jouw regio ontvangen. Daarnaast kan je zelf reageren op opvangvragen in onze OpvangMarkt. Tot slot kan je jezelf in jouw eigen omgeving profileren als gastouder, de Parelopvang kan je hierbij voorzien van tips en advies. Het is mogelijk om vrijblijvend met vraagouders kennis te maken.

Al gastkinderen bekend
De ouders en jij kunnen zich inschrijven, waarna er vanuit de Parelopvang contact wordt opgenomen om een koppelingsgesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek worden alle belangrijke zaken omtrent de opvang besproken en afspraken vastgelegd.

Image

Inkomsten als gastouder
Wanneer je werkzaam wordt als gastouder via de Parelopvang bepaal je zelf jouw tarief. Indien je opvang in je eigen woning verleent, hanteert de Parelopvang een adviestarief van minimaal €6,50 per uur per kind en kies je een financieel pakket.
Werk je als nanny bij een gezin thuis, dan heeft het tarief een andere opbouw en zijn de pakketten niet van toepassing.
De Parelopvang voorziet jaarlijks in advies omtrent de inkomstenbelasting. Tevens bieden we advies over de mogelijkheden voor ZZP-gastouderschap.

Tijdens de opvang
Maandelijks deelt de Parelopvang relevante informatie omtrent gastouderopvang middels de nieuwsbrief. Jaarlijks vindt een evaluatiegesprek plaats tijdens jouw opvanguren, alsmede een herhaling van de risico-inventarisatie van de opvanglocatie. Voor vragen of bij eventuele problemen staat de Parelopvang voor je klaar.